СПА-готель “Алексік” Трускавець

Екскурсії

Готель залишає за собою право на зміну екскурсій. Будь ласка уточняйте, перед бронюванням ціни, наявність екскурсії.

Виїзд від готелю  “ТРУСКАВЕЦЬ 365” (вул. Дрогобицька, 7).

Транспорт від Алексіку до готелю “ТРУСКАВЕЦЬ 365” входить у вартість.

В день виїзду наявність вільних місць може бути обмежено або взагалі відсутні.   

 

Запис на екскурсії  відбувається з 10:00 до 15.00 в адміністратора готелю за день до екскурсії (096) 131 71 22

 

СПА готель “АЛЕКСІК”

Львівська область, 82200, м. Трускавець
вул. І. Мазепи, 1Б, – корпус “пансіонат”

вул. І. Мазепи, 1В, – корпус “Гранд” (адреса для Google maps)

Зверніть увагу, що трансфер та екскурсовод оплачуються додатково

ПОНЕДІЛОК

Екскурсія – курорт  Моршин – скелі довбуша

Орієнтовний виїзд – 08:10     повернення -17:30

Додаткові витрати: 20грн

            Курорт моршин розташований на східному схилі карпатського хребта, серед екологічно чистих лісів. Моршин володіє різноманітними за хімічним складом мінеральними водами, які відомі своїми унікальними цілющими властивостями далеко за межами україни. Тому моршин по праву величають “галицьким карлсбадом” або українськими карловими варами. Вас чекає дегустація моршинської мінеральної води, яка є ефективним засобом для лікування та профілактики захворювань кишково-шлункового тракту.  Також ви познайомитесь з «кам’яним чудом карпат», найбільшим скельним масивом україни, пам’ятником природи державного значення «скелями довбуша», а також з одним з героїв карпатського краю – олексою довбушем. Хто буде настільки же кмітливим, відважним і сильним, як олекса, можливо знайде скарби довбуша, що до цих пір зберігаються у скелях. Ці камені досягають висоти 60м, мають свої назви й легенди, створюють на фоні лісу й гір невимовної краси пейзажі. При підйомі потрібно бути максимально обережними – вони дуже круті й слизькі, а огородження майже відсутні. Але коли здійснити підйом будете мати чудову можливість насолодитись прикарпатськими краєвидами. І що, як не відпочинок на лоні природи, допоможе якнайкраще відновити сили та здоров’я після тривалих міських буднів!

Обід в колибі

Пішки   8 км! ! !

Обовязково мати спортивне взуття та зручний одяг:)

Екскурсія – Петрова пасіка

Орієнтовний виїзд – 9:45    приїзд – 13:30

Додаткові витрати 220дор/130дит

               “Петрова пасіка” –  комплекс відпочинку з сім’єю, друзями та коханими. Цей мальовничий куточок надасть можливість подихати свіжим повітрям, насолодитись риболовлею, скуштувати ароматний мед і відчути смак чудодійної медівки та просто гарно провести час. Маленьким діточкам приділена особлива увага. Їхній погляд привернуть екзотичні птахи, поні та дитячий майданчик. Тут ви зможете придбати мед і скористатись послугами бджіл- сон на вуликах- апітерапія – обід (страви на вогнищі в казані) рибальське знаряддя надається безкоштовно (завдаток 30 грн), вартість кг. Коропа – 70 грн, білий амур – 80 грн. Вартість приготування 20 грн/шт.

Вартість відпочинку – 220 дорослий, 130 – дитячий (до 10 років)

Екскурсія – Батько наш Бандера… (м. Стрий)

Орієнтовний виїзд – 09.10   приїзд – 17.00

Додаткові витрати: 70/30 грн

                “Батько наш Бандера…” – це спеціалізована тематична екскурсія в місця проживання степана бандери в стрию із можливістю відвідати будинок-музей родини бандери та пам’ятні місця пов’язані із періодом його навчання в місті. Заодно ознайомимося із його родинним життям, умовами формування світогляду, основними віхами його боротьби. В ході екскурсії поговоримо про с. Бандеру як історичну постать, чільного діяча українського національного руху хх ст., проаналізуємо процес міфологізації його постаті та перетворення його імені в символ національно-визвольної боротьби українців.  Також відвідаємо музей «борцям за волю україни», котрий знаходиться в «стрийській тюрмі» для унаочнення реалій 1920-1940 років, періоду національно-визвольної боротьби українців. Екскурсія містом стрий спрямована на краще розуміння галицького міста, в ході якої можна побачити римо-католицький костел xv ст., церкви та синагогу хіх ст., міську забудову в стилі історизму, сецесії на рубежі хіх- хх ст.

Екскурсійні об’єкти: будинок-музей родини бандери, музей «стрийська тюрма», пам’ятні місця степана бандери в стрию.

Обід: в кафе «кавярня-книгарня» де буде спілкування із шеф-кухарем на тему «традиції галицької кухні» із можливим майстер-класом із народної кулінарії.

Актив – село Орів, Комарницькі гори  

Орієнтовний виїзд – 8:45    повернення – 15.00

 маршрут: 7,5 км, 4 години, найвища точка – 741 м, набір висоти – 280м

 

            Село Орів знаходиться в львівській області на бойківщині. Розкинулося воно в долині річки стинівки і має протяжність приблизно 14 кілометрів. Може село орів і не дуже велике, однак його мальовничі будиночки розсипані майже по всій долині річки стинавки.

            пішохідний маршрут почнеться з прогулянки лісовими стежками, які ведуть у гори. Подорож буде проходити гірським масивом комарницьких гір, тож під час подорожі можна оцінити красу навколишньої природи.

            пройшовши буковими та хвойними лісами, група підніметься на вершину гірського хребта. Тут на туристів чекають вражаючі пейзажі бескидів.

ми піднімемося на гору бренів, яка має багату історію. Тут, у братській могилі, висипаній в і половині хх століття, були поховані українські січові стрільці та жертви польського терору, а в період іі світової війни тут відбувалися дозахоронення воїнів упа та жертв комуністичного режиму.

            прогулянка оглядовим майданчиком – це кращий спосіб побачити гірські масиви сколівських бескидів та околиці з висоти.

Обід – сухпайок

 обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

 Актив – урочище Помірки –  санаторій  “Конвалія” форельник

 збір в фойє готелю «365» 08:45

 вихід – 09:00     повернення -14:00

Маршрут: 6 км, 2,5 години, найвища точка – 450 м, набір висоти – 100м

Доступний для всіх, мальовничий, пізнавальний і різноманітний похід. Маршрут проходить історичною частиною трускавця, відвідуємо на території сан. Карпати міні звіринець та красивий ландшафтний парк.

  трускавецьке водосховище з красивим краєвидом з дамби оточуючих озеро пагорбів, вкритих лісом, трускавця і стебника. Прогулянка лісовими стежками мимо сторічних дубів до озера в лісі, з якого починався курорт, і перший (часів австрії) бювет.

  заміський санаторій «конвалія» з власним бюветом, рибним господарством, невеликою фермою і затишним кафе-колибою.

Форельник (1кг форелі 390 грн)

Обід – пікнік на форельнику -безкоштовно

Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

Екскурсія другої половини дня 

Курорт Східниця

Орієнтовний виїзд- 14.10 повернення 18.00

Якщо ви бажаєте відвідати один із самих мальовничих куточків львівщини, помилуватись гірськими краєвидами, де кришталеве повітря смерекових і соснових борів та цілюща вода відправляйтесь саме в цю поїздку. Ви не тільки побачите, але і почуєте цікаву історію розвитку курортного селища східниця з глибини віків до сьогодення. Аналогів цієї мінеральної води не існує в україні.  Відвідаєте джерело № 3 з підвищеним вмістом цінних мікроелементів, там же неподалік знаходиться сувенірний ринок, де ви зможете придбати собі щось на пам’ять. Відпочинемо на території гірського форельника, де при бажанні можна зловити самостійно форель.  На території форельника відвідаємо музей “повстанська криївка”.

Рекомендуємо мати з собою порожні пляшки

“колиба” – форельник (1кг форелі 410грн).

ВІВТОРОК

 

Екскурсія – водоспад “Кам’янка” – Журавлине озеро “

  пасіка “бджолина хата”

     Орієнтовний виїзд 09.10 приїзд 17.00   додаткові витрати:   40/25грн

Екскурсійний маршрут проходить в глиб регіону і чудово підходить для тих, хто бажає зануритися в чарівну первісну природу. По дорозі до водоспаду ми зупинимося, щоб віддати почесті сину володимира великого – загиблому Князю Святославу. Згідно з легендою, в 1015 році після смерті володимира, почалася братська міжусобиця в боротьбі за престол. Святослав мав намір сховатися від смерті в карпатах, але не встиг. На берегах річки опір князь і його свита були вбиті. Недалеко від міста Сколе у 2012 році на місті передбачуваної смерті князя встановлен 18-ти метровий хрест, виготовлений з кам’яних вапнякових блоків.

  річка кам’янка, що тече серед скелястих берегів, утворює великі і маленькі водоспади. Одним з них і є відомий водоспад “кам’янка”, який вважається справжньою окрасою національного парку “сколівські бескиди”.   Він складається з 7-ми метрового каскаду, утвореного в мальовничому розломі гірського хребта.  Біля водоспаду вас чекає підйом до незвичайного озера “Журавлиного”, яке місцеві жителі називають ” мертвим” озером, адже в ньому дуже холодна чорно-кришталева вода з високим вмістом сірководню.  Раніше озеро було дуже красиве, однак останнім часом воно заболочується, але оточуюча його мертва тиша ще продовжує захоплювати туристів.

Обід і відпочинок в “колибі” біля водоспаду “Кам’янка”, де ви маєте можливість скуштувати національні страви, а також маєте можливість   покататися на конях та придбати сувеніри.

На зворотному шляху завітаєте до села доброгостів на пасіку “бджолина хата”.

Екскурсія – старий Самбір-Ужокський перевал

Закарпаття «Ужанські купелі»

     орієнтовний виїзд 08.10 приїзд 18.30   додаткові витрати:   370/210 грн

   Наша подорож розпочнеться мальовничими куточками прикарпаття, ми ознайомимось зі світом та культурою бойківщини, відвідаєм старовинне місто старий самбір, полюбуємось площею ринок, побуваємо в Старосамбірському історично-краєзнавчому музеї. Далі ми подорожуємо турківщиною, що славиться своєю красою. Зробимо зупинку на краєвидах, неподалік від Ужоцького перевалу, котрий знаходиться на межі Львівської та Закарпатської областей. В сучасного оздоровчого комплексі « ужанські купелі», куди ми завітаємо, відвідаємо:

– чани на мінеральній воді; фінську сауну; японську баню; руську баню; турецький хамам;

– гідромасажні бочки; купання в гірській річці;

– ресторан «колиба», що славиться своєю неймавірно смачною місцевою кухнею;

На території відпочинкового комплексу подегустуємо і наберемо, при бажанні, природньо газовану воду з місцевого джерела, яке славиться корисною дією на травну систему.

  додаткові витрати:

– 30/20 грн. Вхід до старосамбірського історико-краєзнавчого музею;

-відвідування оздоровчого комплексу «ужанські купелі» (бані, сауни, хамам)

 3 години 350грн. –дорослий квиток, 200 грн. Дитячий квиток.

!!! Обов’язково при собі мати паспорт, а для дітей свідоцтво про народження, так як подорожуємо вздовж кордону україни, можлива перевірка документів (підходять документи в дії) !!!

Не забудьте взяти з собою документи, купальник, рушник, тапочки, пляшечки для джерельно води

 і гарний настрій.

 

Екскурсія – “Дрогобич стародавній”

Орієнтовний виїзд – 08.45   повернення 13.30    додаткові витрати: 200 грн

         Особливість екскурсії в тому , що є унікальна можливість пізнання культурно-мистецьких надбань україни. Найбільш цінним, найбільш привабливим об’єктом Дрогобича є церква святого Юрія, (17 ст.), яка представлена в юнеско як пам’ятка всесвітньої художньої спадщини. Самобутні розписи стін із маловідомими сюжетами, як от; древо ієсея, страти апостолів, страшного суду та ін, вияви мистецтва іконопису епохи маньєризму привернуть глибинні відчуття кожного. Продовження цієї тематики буде в музеї української ікони, де є можливим простежити традиції іконопису від 17 до 20 ст. Зміни у сюжетах, художніх формах, символіці становлять сутність історії української ікони, яка розвивалася відповідно із змінами у суспільній свідомості. Не залишить байдужим і мандрівка вулицями центральної частини міста. Його аура, яка формувалася в умовах полікультурного простору в часи польської та австрійської доби, йде від площі ринок з ратушею, місцевих храмів – церкви святої трійці, костелу святого варфоломія, самобутніми будівлями вул. Панської і не тільки. Дрогобич – це місто з яким пов’язана доля знакових постатей української культури як от: юрія котермака. Івана франка, бруно шульца, мартіна лятерни На цьому маршруті є явища, які ви ще ніразу не бачили в свому житті. Ви будете вражені.

Актив 

  Княжі скелі 

Виїзд – 08:45    повернення – 15:00    

Пішохідний маршрут –  6 км ≈ 3 год найвища вершина- 492м, набір висоти- 180м

Пішохідна частина маршруту розпочинається з селища тишівниця. Піднімаємося на панорамну площадку княжих     скель, де відкривається чудовий панорамний краєвид на долину річки стрий. Княжі скелі – група скель, висота яких 42м. Являють собою ерозійні останці палеогенових пісковиків ямненської   світи. Виділяють три скельні останці: княжа скеля, ярославна і ханська. Йдучи лісовими стежками, поступово виходимо на поляни, де можна вдосталь налюбуватись краєвидами та відпочити. Згодом ми виходимо на панорамну площадку, де відкриваються краєвиди на долину р. Опір та р. Стрий та на гірські хребти сколівських бескидів. Обід – сухпайок – безкоштовно видають в автобусі

Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

Екскурсія – другої половини дня

Зоопарк –  “Лімпопо”

Орієнтовний виїзд – 14:10 повернення -18:00  

Додаткові витрати: 150 грн (дор.) / 100 грн (дит.)

Зоопарк «Лімпопо» – це перший і єдиний приватний зоопарк у львівській області.

В зоопарку проживає більше, ніж 800 тварин, що представляють сотні видів світової фауни з різних континентів. Тут є чимало рідкісних та унікальних тварин: білі та уссурійські тигри, білі леви, леопарди трьох видів, чорні ягуари, а також, поки що, єдині в україні канадські рисі, які занесені до всесвітньої програми захисту тварин. Але найбільше увагу привертають мавпи. Неможливо без посмішки дивитись на павіанів та гамадрилів, а також на веселих мавпенят, що скачуть по розфарбованому «запорожцю». На території зоопарку є кафе, сувенірна лавка, дитячий майданчик та різноманітні атракціони.

 при бажанні ваші малюки зможуть проїхатися територією зоопарку на поні або на ослику.

 Зоопарк – це місце, де цікаво не тільки дітям, а й дорослим!

СЕРЕДА

 

Екскурсія – “Карпатська Швейцарія”

 Східницькі джерела, повстанська криївка

Орієнтовний виїзд – 9.40 повернення 16.30

              Якщо ви бажаєте відвідати один із самих мальовничих куточків львівщини, помилуватись гірськими краєвидами, де кришталеве повітря смерекових і соснових борів та цілюща вода відправляйтесь саме в цю поїздку. Ви не тільки побачите, але і почуєте цікаву історію розвитку курортного селища східниця з глибини віків до сьогодення. Також продегустуєте мінеральну воду джерел №25 та №26 , які місцеве населення називає “андропівські”, далі попрямуєте в центр курорту,  до свердловини № 2с, там вас чекає дегустація   содової води, яка призначена для лікування захворювань шлунка, кишківника, вона має довгий термін зберігання і  “чудодійно” допомагає після веселого застілля! Аналогів цієї мінеральної води не існує в україні. На виїзді з курорту відвідаєте ще одне джерело № 3 з підвищеним вмістом цінних мікроелементів, там же неподалік знаходиться сувенірний  ринок, де ви зможете придбати собі щось на пам’ять. Відпочинемо на території гірського форельника, де при бажанні можна зловити самостійно форель, а також пообідати в карпатській колибі. На території форельника відвідаємо музей “повстанська криївка”. Бажаючі зможуть прийняти участь у майстер-класі по виготовленні виробів з сиру сулугуні.

Рекомендуємо мати з собою порожні пляшки

Майстер-клас – 60 грн.(Ваш виріб у подарунок)

Обід в “колибі” – форельник (1кг форелі 410 грн).

Екскурсія  –   карпатський трамвай,  музей “центр спадщини”

Орієнтовний виїзд – 8:45   повернення– 17.30   

 додаткові витрати:   285/145грн

Для романтиків та любителів гір мандрівка чудовим мальовничим маршрутом на вузькоколійному карпатському трамваї буде найкращим вибором. Найстаріша вузькоколійна залізниця україни у мальовничому осередку карпат – західних горганах, сама по собі є унікальним приводом, щоб відвідати вигоду та місцевість навколо, пізнати місцеву природу та культуру й насолодитися активним відпочинком. А для того, щоб оптимально збагнути свою карпатську подорож, пірнути у до цього часу незвідані факти про карпати та історію місцевості, тісно пов’язаною з деревообробним промислом та вузькоколійною залізницею, – завітайте в одну з найпривабливіших будівель вигоди у самому її центрі – центр спадщини виготської вузькоколійки. Казкові місця в глибині гір, дорога уздовж берегів екологічно чистої річки мізунки, гори, що нависають над потягом, колія, що проходить близько до краю берега і повторює серпантин ріки, заповідник ширковець – гідрологічна памятка природи загальнодержавного значення в україні, мізунські водоспади, круті схили та пороги на річці мізунці створюють неймовірно видовищний каскад водоспадів, територія санаторію “джерело Прикарпаття” – це можливість зробити фото на підвісному мості, прогулятись мальовничою територією санаторія . Обід в кафе.

Екскурсія – Закарпаття –  Берегово

Орієнтовний виїзд – 7:40    повернення – 22:00

      Закарпаття – це край із величезним туристичним потенціалом, куди шлях проляже уздовж галицького передкарпаття, та, любуючись з висоти трьох перевалів надзвичайними красотами гір, переїдемо карпати і оцінимо уклад життя горян та Закарпатських долинян. Особливістю поїздки є її різноплановість та інформаційна насиченість. Ми зануримося у чарівний світ місцевих найменувань, пізнаємо географічні особливості карпат, історичні реалії, етнокультурні риси бойків, самобутність Закарпаття. Закарпаття – це край середньовічних замків, найвеличнішим із яких є «Паланок, який не поруйнували ні ворожі армії, ні час. Архітектура і фортифікація, історія замку і доля власників, європейська геополітика хvі – хvііі ст. Та сучасні паралелі будуть змістом нашої розмови. З висоти замкової гори відкриваються чудові панорамні види на місто мукачево. Також ми відвідаємо замок «сент-міклош» із яким пов’язана романтична історія життя ілони зріні, котра стала символом угорської історії. Тут є можливість, не дивлячись на руйнування, побачити автентику хv – хvііі ст. Сьогодні в його залах експонуються художні роботи, в тому числі і виконані в оригінальній техніці. Закарпаття – це край виноробів. І у нас буде можливість відчути п’янкий аромат вина, а при бажанні і купити витончене на смак вино місцевого виробництва, побачити винний підвал хvі ст. У другій половині дня ми зануримося у ласкаючі, тонізуючі води термального басейну «жайворонок» у Берегово.

Час на екскурсії завжди швидкоплинний, а враження незабутні.

Додаткові витрати: Замок “Паланок” – дор.100 грн., дит-50 грн., пенс., студент-70 грн..

Замок “Сент Міклош” – дор.50 грн., дит., пенс., студент-20 грн

Термальний басейн “Жайворонок” – 2-години – 250 грн.,

Діти до 120см. – безкоштовно,

Ріст до 150 см.- 125 грн

 Пенсіонери за віком-170грн

 Актив – гора магура 646м

Мальовнича долина річки стрий

Пішохідний маршрут: 6,5 км, набір висоти 280м

 

 Пішохідна частина маршруту починається в гірському поселенні корчин. Наша мета – гора магура (646 м). Проходячи селище, згодом через пішохідний підвісний міст над річкою стрий, польовою стежкою виходимо на гірський хребет, де відкривається неймовірна панорама на гори та долини. Ближче до вершини відкривається панорама сколівських бескидів, видніється хребет гори параски з її найвищими вершинами: оброслий верх, тимків верх, параска, річка стрий і прилеглі до неї поселення, і багато інших вершин. Згодом починається спуск з вершини у бік с. Крушельниця, який зачарує вас своєю оглядовістю, оскільки вершина практично без лісу. Завершується маршрут також через пішохідний підвісний міст над річкою стрий, але вже в іншому селищі Крушельниця. Обід – безкоштовно. Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг! 🙂

Суперактив –  гора Параска

виїзд – 8:30    повернення – 18:00

Маршрут: 14,5км, найвища точка – 1268м, набір висоти – 750м

Наша мета – гора Параска (1268м), це найвища точка сколівських бескидів, яка є дуже популярним, захоплюючим і знаковим місцем серед туристів. При підніжжі г.параски бере початок велика річка, а неподалік протікають річки опір (на сході) та стрий (на півночі). Схили гори вкриті хвойними лісами (ялина та ялиця) з буковими та березовими зонами. Трав’яний покрив різноманітний з багатьма рідкісними рослинами, більшість з яких занесено до червоної книги україни.

За легендою гора названа на честь парасковії (параски) — дочки (згідно з іншими версіями — жінки) князя святослава володимировича, сина володимира великого, яка була вбита на цій горі дружинниками святополка окаянного в 1015 році. Цій події передувала битва між святославом та святополком біля міста сколе.

Вхід на територію заповідника: 30/15грн.

Обід – сухпайок (безкоштовно видають в автобусі

Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

Екскурсія другої половини дня

 

  Село Нагуєвичі – стежками Івана Франка

Орієнтовний виїзд – 14.10   приїзд – 18.00

Додаткові витрати:  60 грн. Дор./30 грн/дит.

         Дрогобиччина – земля Івана Франка… І ми будемо мати чудову нагоду, приїхавши в його рідне село нагуєвичі, завітати до нього в гості, осмислити його велич та пройнятися його духом. Там ми зустрінемося із значимими в житті франка людьми та літератарними героями каменяра. Їх образи, виконані в дерев’яних скульптурах, прикрашають знамениту «стежку франка», годинна прогулянка по якій буде всім цікава та приємна. Садиба, рідна хата франка, де він народився і де пройшли щасливі дитячі роки його життя, перенесе нас у побут селянської сім’ї хіх ст. Відвідавши меморіальний музей івана франка, будемо мати можливість побачити численні реліквії та глибше пізнати його життєву долю, складну і драматичну. Розповіді про походження роду франка, долю батьків, його освіту, літературну, журналістську, наукову, політичну діяльність, а ще про «тричі мені являлася любов», сімейне життя, житлові умови та побут, прибутки і витрати, здоров’я і характер, долю дружини, дітей, онуків та правнуків,  братів та сестри, а також про взаємини із сусідами і сучасниками, смерть і похорон та життя після смерті, що в сукупності становить повсякденну сутність життя людини і стане змістом нашої розмови крізь призму цікавих фактів.

ЧЕТВЕР

 

Екскурсія –  Львів унікальний

Орієнтовний виїзд 08.10 повернення 17.30

 Додаткові витрати:  160 грн. Дор./ 100 грн/дит / 120 студент

      Вас чекає екскурсія  цвинтарем львова, на якому більш  двохсот років ховають видатних львів’ян.

Не кожне місто може похвалитися цвинтарем, який водночас є музеєм скульптури просто неба та прирівнюється до пам’ятки садово-паркового мистецтва. У місті лева такий цвинтар є.  Адже на личаківському цвинтарі можна побачити надгробки високої мистецької цінності, найстарший датований 1675 р.

Львівський оперний театр – архітектурна перлина львова у стилі неоренесансу, один з найкращих театрів Європи який порівнюють з паризькою та віденською оперою.

  далі ви пройдете вуличками львівського середмістя і площею ринок куди в часи середньовіччя вели усі торгівельні шляхи, завітаєте до знаменитого, романтичного і водночас дуже затишного італійського дворика. Відвідаєте найстарішу у львові аптеку-музей, де поринете у цікавий світ львівської фармації.

Домініканський собор – збудований у готичному стилі заснований ще у хііістолітті на прохання дружини українського князя лева даниловича, угорської принцеси констанції. Через аварійний стан у 1748 1764р – відбулась реконструкція. І за проектом військового генерала яна де вітта собор був відновлений у пізньобароковому стилі.  В південній частині храму можна оглянути алебастровий надгробок хvі століття – память про старовинний готичний костел, який зник ще 260 років тому.

Обід за бажанням

 

Екскурсія –  Славське – Канатна дорога

Орієнтовний виїзд – 08:10    повернення – 17:30

Додаткові витрати:  – витяг – 300 грн. Дор./ 160 грн/дит./

– виставка – музей “Загадковий світ природи” – 60 грн.дор/50 грн. Дит.

На гори можна дивитися нескінченно, вони прекрасні в будь-яку погоду – ця мандрівка вглиб карпат переконає вас в цьому. Славське – дуже мальовниче селище і один з перших гірськолижних курортів карпат з досить розвиненою інфраструктурою. Воно розташоване на висоті 600м в сонячній долині, ніби в амфітеатрі гір, в місці злиття двох річок – опір і славка. Підйом на підвісній канатній дорозі довжиною майже три кілометри на гору високий верх (1242м), прекрасні ландшафти долини, види на хребти Бескидів і Боржавські полонини – це достатня причина, щоб приї хати сюди, 40-хвилинний підйом і такий же за тривалістю спуск на канатній дорозі – це оглядовий атракціон, якому немає рівних за вражаючими видами. Вашій увазі представлені кінні прогулянки, мотузковий парк, сувенірний ринок.

При бажанні зможете відвідати музей-виставку метеликів загадковий світ природи

Обід в одному з численних кафе з національною бойківської кухнею.

Екскурсія – Зоопарк “Лімпопо”

Орієнтовний виїзд – 09:10 повернення -13:30 

 Додаткові витрати : 150 грн (дор.) / 100 грн (дит.)

Зоопарк «Лімпопо» – це перший і єдиний приватний зоопарк у Львівській області.

В зоопарку проживає більше, ніж 800 тварин, що представляють сотні видів світової фауни з різних континентів. Тут є чимало рідкісних та унікальних тварин: білі та уссурійські тигри, білі леви, леопарди трьох видів, чорні ягуари, а також, поки що, єдині в україні канадські рисі, які занесені до всесвітньої програми захисту тварин. Але найбільше увагу привертають мавпи. Неможливо без посмішки дивитись на павіанів та гамадрилів, а також на веселих мавпенят, що скачуть по розфарбованому «запорожцю».

На території зоопарку є кафе, сувенірна лавка, дитячий майданчик та різноманітні атракціони.

При бажанні ваші малюки зможуть проїхатися територією зоопарку на поні або на ослику.

Зоопарк – це місце, де цікаво не тільки дітям, а й дорослим!

Актив – водоспад “Сопіт”

Орієнтовний виїзд- 08:40 приїзд -16.30 

Пішохідний маршрут: 7 км, 3-4 години, набір висоти – 300м

       Пішохідна частина маршруту розпочинається з гірського селища сопіт. Йдучи лісовими стежками, поступово виходимо на поляни, де можна вдосталь налюбуватись краєвидами та відпочити. Рухаємось старим ялицевим, а потім буковим лісом. Через деякий час ми виходимо на каскадний потік, який утворює водоспад, а згодом і на сам водоспад. Водоспад сопіт розташувався у національному парку сколівські бескиди, на південь від однойменного села сопіт, що у сколівському районі. Що цікаво, висота водоспаду міняється від року, зазвичай, він заввишки 8-9 метрів. Води сопоту стрімко стікають по скелі і внизу утворюють невеличкий басейн. Покупатися, сфотографуватися чи просто відпочити поблизу – це рай для жителів міста. Обід – пікнік. Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

Актив –  гора Кичера (755 м)

Орієнтовний виїзд- 08:40  приїзд -16.00 

Пішохідний маршрут: 6 км, 3 години, набір висоти – 280м

           Пішохідна частина маршруту починається в гірському поселенні урич. Наша мета – гора Кичера (755 м). Проходячи селище, польовою стежкою виходимо на гірський хребет, де відкривається неймовірна панорама на гори та долини. Йдучи хребтом відкривається панорама сколівських бескидів, видно гору парашка, фортецю тустань, річка стрий і прилеглі до неї поселення, і багато інших вершин. Згодом починається спуск з вершини у бік села підгородці, який зачарує вас своєю панорамою, оскільки вершина практично без лісу. Ви відчуєте повне єднання з природою, самобутньою культурою та історією, сповна насолодитеся чарівними лісовими полянами, кришталево чистими річками. Унікальність цієї місцевості в тому, що це ідеальне місцем для парапланеризму, завдяки енергії висхідних потоків повітря, що дозволяє піднятися в небо на висоту на декілька сот метрів і підкорити величезні відстані.Обід – пікнік Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг !!! 🙂

Екскурсія другої половини дня

“Козяча ферма Мукко”

виїзд – 14:10 повернення 18:00

Додаткові витрати: 200грн дор/150грн дит

           Під час даної екскурсії ми відвідаємо ферму «мукко», що знаходиться неподалік від міста стрий. Масштаби цього господарства просто величезні – уявіть собі, тут мешкає більше 1000 кіз. Спершу пройдемо між вольєрами, де проживають тварини, послухаємо, як організоване утримання такої кількості кіз. Крім того, ви побачите, як доять кіз і як з молока виготовляють сир. Поглянувши на процес виробництва, вирушимо на другий поверх ферми, де проходитиме дегустація. Тут на нас чекають накриті столи з різними видами козячого та коров’ячого сиру, а після дегустації можна буде придбати продукцію даної ферми.

П’ЯТНИЦЯ

Екскурсія  “Фортеця Тустань “

 Виїзд – 08.40  приїзд 14.30 додаткові витрати:  100 грн. Дор./55 грн/дит

Селище Урич має унікальну пам’ятку архітектури – фортецю “тустань”. Це був язичницький жертовник, пізніше – митниця, звідси і назва «тут стань», оскільки кожен повинен був зупинитися і сплатити податок. Фортеця “Тустань” – форпост київської русі, входила в єдину систему карпатської лінії оборони галицького князівства. Її захисники протягом довгого часу чинили опір татаро-монгольським завойовникам. У скелях вирубані гроти, підземні ходи, незвичайний камяний колодязь «цистерна». Вас чекають прекрасні панорами карпат, джерело зі срібною водою, галявина, на якій проходить фестиваль середньовічної культури «Тустань», церква святого миколая, музей історії фортеці “Тустань” кімната воєводи 13 століття.

Екскурсія “Галицька Каліфорнія”

 Церква св.Анни

 Канатна дорога “Буковиця”

Виїзд – 08.40 приїзд 15.00     додаткові витрати:  200 грн. Дор./ 150 грн/дит.

 Під час екскурсії ми відвідаємо м. Борислав, нафтову колиску європи. Прогуляємось стежками унікального парку, що являється єдиним в світі парком, де в гущавині дерев заховані нафтові качалки, прикрашені історичними постатями.

Далі ми відвідаємо церкву святої Анни, що належить до списку паломницьких центрів україни, поряд з такими відомими центрами, як зарваниця, страдч, гошів, крехів. Особливість церкви –зібрання близько тисячі мощей святих, які отець роман почав збирати з 2009 року. В церві відбудеться розмова з духовною людиною і кожен зможе знайти свого святого, отримати відповіді на питання духовного характеру…   після відвідин храму ми прямуємо до гірсько-лижного комплексу «буковиця», де нас чекає підйом крісельною канаткою на висоту 564 метри над рівнем моря (висота самої гори 625 м). На оглядовому майданчику нам відкриється панорама карпат, борислава, трускавця, дрогобича… тут же гості зможуть пообідати, любуючись краєвидами, лісом, для дітей на горі є організована дитяча площадка.

Дорослий: 200 грн( 150 витяг, 30 музей, 20 на храм)  дитячий : 150 грн( 130 витяг, 20 музей).

 

Екскурсія – м. Стрий – Джинсова фабрика

Виїзд – 08:40 повернення 16:30

Спочатку ми відвідаємо м. Стрий, що славиться своїм різноманіттям крамниць та гарним ринком. В місті ми завітаємо до аутлета «євросток», де зможемо придбати брендовий одяг та взуття за помірними цінами.  Далі ми відвідаємо джинсову фабрику, що знаходиться поблизу стрия. Під час екскурсії фабрикою дізнаємось багато цікавих фактів про джинси – предмет, яким складно кого-небудь здивувати сьогодні. При фабриці є крамниця, де кожен зможе підібрати собі щось із продукції даного підприємства. Після відвідин фабрики буде можливість пообідати в карпатській колибі, де ми не тільки посмакуємо страви з галицької кухні, а й приймемо участь в дегустації місцевих напоїв. При колибі є сувенірна крамниця, де можна придбати дерев’яні та глиняні вироби, трав’яні чаї, гриби.

Актив – Гострий камінь – фортеця Тустань

Виїзд- 08.10   приїзд – 16.30

Пішохідний маршрут: 7 км, 3 години, набір висоти – 200м   

Додаткові витрати:  100 грн. Дор./55 грн/дит.

                Унікальність скельного масиву полягає в тому, що окрім старовинних каменів тут зберіглись ще частина стін та будівельних конструкцій давньоруської фортеці. У скелях вирубані гроти, підземні ходи, колодязі. Вони є чудовим прикладом взаємодії природи та людини. Фортеця Тустань була язичницьким жертовником, пізніше – митницею, звідси і назва «тут стань», оскільки кожен повинен був зупинитися і сплатити податок. У середні віки – форпост київської русі  який входив в єдину систему карпатської лінії оборони галицького князівства. Захисники цієї фортеці протягом довгого часу чинили опір татаро-монгольським завойовникам. У скелях вирубані гроти, підземні ходи, незвичайний кам’яний колодязь «цистерна».Обід – пікнік Обов’язково мати трекінгове або спортивне взуття та зручний одяг! 🙂

Актив  –  Кикошів камінь  в Ямельниці

Виїзд – 08.10  повернення – 16.30

Пішохідний маршрут- 7 км, ≈ 3 годин; найвища вершина- 747м, набір висоти – 270м

            Кикошів камінь – це комплекс із кількох велетенських каменів, які сягають кільканадцять метрів заввишки. Це диво природи! Сама назва “кикошів” відноситься до древніх топонімів села і швидше за все утворена від діалектного “кикоть” – частинка кінцівки, обрубок, залишок; лікоть; рука без пальців; кулак, кисть руки зі стиснутими пальцями тощо. Й справді, з вигляду скелі нагадують обрубані, заокруглені кінцівки. Кикошів камінь умовно можна назвати двоярусним комплексом і поділити на два “поверхи” – перший з них є легко доступний, на нього ведуть стежки збирачів ягід, зате на другий вилізти вже не так легко.  Село ямельниця – це місце сили. Скель тут дуже багато і далеко не всі ще розвідані та доступні для рядового туриста. Це рай для альпіністів, багата ягодами та грибами земля, неформальна столиця упа.  -” ви чуєте голос вільної та незалежної України! ” – такі слова кожного дня в період з 1943-1945 рр. Слухали у Франції, Німеччині, Велика Британія, Швейцарія. Саме тут на весь світ йшли позивні підпільної радіостанції «вільна Україна» (кодова назва «афродіта»).     Обід – пікнік

Супер актив – гора Пікуй 

Факультативний пішохідний маршрут

Виїзд – 07.10    повернення – 18.30

Маршрут – 11 км, найвища вершина- 1408м, набір висоти – 800м

Додаткові витрати:  350 грн.

Розташована вершина на межі із закарпатською областю. Це мальовничий куточок карпатських гір, який зібрав дивовижні пейзажі. Тут розміщується заказник «Пікуй» державного значення та однойменна база

 відпочинку у селищі біласовиця, що знаходиться у підніжжі гори.

Гора Пікуй найвища (1408 метрів) серед вододільських бескидів і всього пасма бещад. Гора пікуй розташована на межі львівської та закарпатської областей у селі верхнє гусне турківського району.

поверхня вершини гори конусоподібної асиметричної форми. Схили густо вкриті ялівцем та буковим лісом. На самій вершині встановлена залізобетонна стела висотою 5 метрів. Кам’яний стовп – обеліск, споруджений на честь першого президента чехословаччини томаша масарика. Обеліск встановили у 1935 році жителі села верхнє гусне, яке до війни разом із закарпаттям входило до складу чехословаччини.

Обід – сухпайок, рекомендуємо мати із собою трекінгове або спортивне взуття та куртку (вітровка)

Екскурсія  другої половини дня

  Грибна ферма “Боровик”, Аптека Яна Зега

Виїзд – 14.10  приїзд 18.00     додаткові витрати:  – 220/140 грн.

                   Запрошуємо відвідати справжнє царство грибів. В м. Бориславі, на фермі «боровик» ми на власні очі побачимо, як працює і живе ферма, на якій вирощують шампіньйони, а також готують страви з цих грибів для подальшої реалізації в готовому виді. Під час екскурсії завітаємо до приміщень, де побачимо всі етапи росту печериць, дізнаємось секрети грибного царства та особливості вирощування і переробки шампіньйонів. Після екскурсії відбудеться дегустація продуктів компанії «боровик» та грибних страв на основі печериць.

                Далі ми завітаємо до неймовірно цікавого та загадкового музею яна зега, де на власні очі побачимо як зароджується електрика в кулі тесли, розглянемо принцип будови і роботи нафтових качалок на прикладі міні конструкції журавлика, проведемо декілька хімічних дослідів, подивимось на різні зразки нафти і озокериту, дізнаємось як пахнуть духи на основі нафти… музей вразить нас величезною колекцією гасових ламп, безліччю оригінальних експонатів, які ілюструють розвиток аптечної справи і фармацевтики, розповідають історію міста борислава, нафтовидобутку, використання озокериту.

СУБОТА

 

Екскурсія –  село Нагуєвичі – стежками Івана Франка

Виїзд – 10.00   приїзд – 15.00  додаткові витрати:  60 грн. Дор./30 грн/дит.

         Дрогобиччина – земля Івана Франка… І ми будемо мати чудову нагоду, приїхавши в його рідне село нагуєвичі, завітати до нього в гості, осмислити його велич та пройнятися його духом. Там ми зустрінемося із значимими в житті франка людьми та літератарними героями каменяра. Їх образи, виконані в дерев’яних скульптурах, прикрашають знамениту «стежку франка», годинна прогулянка по якій буде всім цікава та приємна. Садиба, рідна хата франка, де він народився і де пройшли щасливі дитячі роки його життя, перенесе нас у побут селянської сім’ї хіх ст. Відвідавши меморіальний музей івана франка, будемо мати можливість побачити численні реліквії та глибше пізнати його життєву долю, складну і драматичну. Розповіді про походження роду франка, долю батьків, його освіту, літературну, журналістську, наукову, політичну діяльність, а ще про «тричі мені являлася любов», сімейне життя, житлові умови та побут, прибутки і витрати, здоров’я і характер, долю дружини, дітей, онуків та правнуків,  братів та сестри, а також про взаємини із сусідами і сучасниками, смерть і похорон та життя після смерті, що в сукупності становить повсякденну сутність життя людини і стане змістом нашої розмови крізь призму цікавих фактів.

 

Актив 

 гора Магестра канатна дорога”Буковиця”

Пішохідний маршрут: 4 км, набір висоти 150м

Виїзд – 09.10    повернення – 14.00

Пікнік

Гора Магестра (586 м) на гірськолижному курорті «Буковиця» у Бориславі – стартова точка велотрас, велошляхів та прогулянкових маршрутів.

Пішохідний маршрут частково засипаний гравієм та промаркований. На шляху буде зона відпочинку з альтанками та лавочками. На вершині туристів чекає пікнік. Буде можливість за філіжанкою кави споглядати з висоти за Трускавцем, Дрогобичем, Стебником та прилеглими містам “Буковиця” — сучасний гірськолижний комплекс україни, що знаходиться в східних бескидах карпатських лісів. Розташований в місті Борислав на невеликій відстані від таких популярних курортів як Трускавець та Східниця. Перші згадки про заняття зимовими видами спорту на схилах комплексу з’явилися ще за Австро-Угорської імперії.